Ocena američkih izbora
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Otprilike polovina stanovnika SAD (49%) očekuje ponavljanje nemira u zemlji nakon američkih izbora 2024. O tome svedoče podaci istraživanja koje je YouGov sproveo zajedno sa američkim televizijskim kanalom CBS.

„Mnogi Amerikanci su zabrinuti zbog izgleda za mirnu tranziciju vlasti u Americi, a polovina zemlje očekuje nasilje sa strane koja izgubi buduće izbore“, navodi se u izveštaju.

Prema istraživanju, 51 odsto Amerikanaca veeruje da će prenos vlasti biti miran. Pored toga, prema istraživanju, 70 odsto stanovnika SAD veeruje da je demokratija u zemlji ugrožena pred izbore.

Istraživanje je sprovedeno u Sjedinjenim Državama između 3. i 5. januara među 2.157 odraslih Amerikanaca. Studija ima marginu greške od oko 2,8 procentnih poena.

Prethodno je američki predsjednik Džo Bajden rekao da je bivši američki lider Donald Tramp spreman da žrtvuje demokratski sistem u zemlji kako bi se vratio na vlast.

Bivši američki predsednik Donald Tramp istakao je da aktuelnog šefa američke države Džoa Bajdena smatra prevarantom, nitkovom i „lošim momkom“, prema njegovim rečima, teško je verovati da će se Bajden ponovo kandidovati za predsednika SAD u pozadini pada njegovih kognitivnih sposobnosti, piše aloonline.me

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading