Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

U saopštenju jordanska vojska navodi da se "od dva sata ujutru, u subotu, vode oružani sukobi između snaga granične straže i velikih naoružanih grupa krijumčara na severnoj granici unutar jurisdikcionog područja Istočni vojni okrug".

"Ovi sukobi su do sada rezultirali ranjavanjem i hapšenjem jednog broja krijumčara, kao i sprečavanjem krijumčarenja velikih količina droge i oružja", dodaje se u saopštenju bez dodatnih detalja.

"Naoružane grupe se proteruju nazad u Siriju", dodala je vojska.

Neimenovani jordanski izvor objavio je u petak da je njena vojska izvela dva vazdušna napada na lokacije unutar sirijske teritorije, rekavši da je to došlo "u okviru progona krijumčara droge koji izvoze drogu u kraljevinu Jordan", prenosi TV Al-Mamlaka.

Dana 31. decembra, jordanska vojska je u saopštenju navela da se kraljevstvo suočava sa "pomamnom kampanjom" trgovaca drogom i švercera oružjem.

Proteklih dana jordanske snage izvele su niz racija na istoku zemlje, nakon sukoba vojske i oružanih grupa na granici sa Sirijom, koji su rezultirali ubistvom i ranjavanjem jednog broja njih, hapšenjem drugi, zaplenom narkotika i projektila, te uništavanjem automobila napunjenog eksplozivnim materijalima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading