Makedonska policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Sindikat makedonske policije (SMP) podneo je krivičnu prijavu protiv Maje Komnenović Milenkovske, službenice MUP-a, koja je prvobitno bila policajac dok nije unapređena u zvanje komandira PU Mirkovci SVR Skoplje, prenosi Telegraf pisanje makedonskih medija.

Dejan Sazdov, predsednik Sindikata makedonske policije, kaže da je u njenom rasporedu izostavljena sistematizacija, koja ovde uopšte nije ispoštovana i prekršen je zakon. Promociju je nedavno proslavila i obeležila snimkom na društvenim mrežama sa tortom i pesmom Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine".

Sindikat je pozvao ministra Olivera Spasovskog da kaže da li će preduzeti odgovarajuće mere ili će nastaviti da tvrdi da Ministarstvo unutrašnjih poslova radi po zakonskim propisima i podzakonskim aktima. Sazdov pita zašto u MUP-u napreduju kadrovi koji ne ispunjavaju uslove propisane Zakonima i sistematizacijom.

"Nije posle sistematizacije da od policajca postanete viši inspektor, pa v.d. komandanta. Podneli smo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, uz to smo dostavili dokaze i imamo svedoke", kaže Sazdov, koji je pozvao Tužilaštvo da postupi i reaguje nakon podnete krivične prijave.

Reč je o slučaju s unapređenjem unuke aktuelnog predsednika opštine Čučer Sandevo u komandanta PO Mirkovci. Bila je aktuelna sa snimkom na društvenim mrežama na kojem peva "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" ispred posebno napravljene torte za promociju, uz davanje novca muzici.

SMP tvrdi da je reč o sumnjama u zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u cilju sticanja koristi za sebe i drugog, a na štetu drugih (zaposlenih).

"Prijavljeni rukovodilac je postupio van granica svojih ovlašćenja, koja ni u kom slučaju nisu mogla da budu jača od Zakona o javnim nabavkama, Pravilnika o raspodeli, korišćenju, održavanju i obnavljanju vozila. Ministarstva unutrašnjih poslova i Zakona o sprečavanju korupcije. Ovakvim nestručnim postupkom komandant je postupio suprotno članovima 7, 10 i 14 Zakona o unutrašnjim poslovima", saopštio je danas SMP.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading