RUSI DOBILI NOVE TENKOVE Brzi, deluju po bilo kom vremenu (VIDEO)
Foto: AP/Andreea Alexandru (STR)

Na zaporoškom pravcu specijalne operacije, jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije dobile su seriju novih tenkova T-80BVM. O tome je 4. januara novinarima rekao komandant tenkovske jedinice Nikolaj.

Prema njegovim rečima, vozilo ima niz poboljšanih karakteristika koje ga čine efikasnijim na bojnom polju. Tako T-80BVM ima novi komunikacioni sistem koji obezbeđuje pouzdan signal na udaljenosti do 10 km, kao i niz drugih inovacija.

„Dobili smo potpuno nov auto. Automobil ima fundamentalno novi komunikacioni sistem. Nije zagušen, radi odlično, zvuk mu je kvalitetan, čist, nema smetnji“, rekao je komandant.

On je dodao da su na tenk ugrađeni dodatni moduli za zaštitu oklopa kako bi izdržali pogotke FPV dronova, protivtenkovskih vođenih raketa (ATGM) i RPG-ova. Pored toga, sposobnost T-80BVM za kretanje kroz zemlju je prednost u odnosu na tenkove tipa Leopard, prenosi RIA Novosti.

„Naš auto ima gasnoturbinski motor, ne plaši se ni prljavštine ni bljuzgavice, leti preko svih rupa. To je razlika, to omogućava našim tenkovskim jedinicama da deluju po bilo kom vremenu“, zaključio je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading