OVO SU BABA VANGINA JEZIVA PREDVIĐANJA ZA 2023. GODINU Da li je proročica sve pogodila ili je ovog puta pogrešila?
Foto: Youtube/Printscreen

Vangeliia Pandeva Gushterova, takođe poznata kao Baba Vanga, jedna je od najistaknutijih ličnosti koja je izgradila ozloglašenu reputaciju svojim predviđanjima za budućnost. Rođena 1911. godine, Vanga je bila slepa od detinjstva, ali je tvrdila da može da vidi sve vrste događaja koji će se dogoditi u budućnosti. Umrla je 1996. godine, ali su njena predviđanja već počela da se ostvaruju, jer su katastrofa u Černobilju i smrt princeze Dajane bili događaji koje je Vanga videla. Ona je takođe navodno predvidela datum sopstvene smrti, predsedavanje Baraka Obame i napade 11. septembra. I jezivo, jedno od njenih predviđanja za 2023. takođe se ostvarilo.

Međutim, vredi istaći i one koje se nisu dogodile. Za Vangu se kaže da je predvidela da će svet imati „dizajnerske bebe“ koje se uzgajaju u laboratorijama, a da će roditelji moći da biraju njihove fizičke osobine. Dok je genetski inženjering napravio velike skokove tokom protekle decenije, ne postoji nigde na svetu gde je ovo predviđanje stvarnost.

Ona je navodno takođe predvidela užasnu katastrofu u kojoj će eksplozija nuklearne elektrane osloboditi otrovni gas koji se taloži iznad Azije. Dok je 2023. bila napeta međunarodno politička godina, do upotrebe nuklearnog oružja nije došlo. Da budemo precizniji, nije bilo katastrofe koja je rezultirala toksičnim nuklearnim gasom iznad azijskog kontinenta.

Vanga je takođe rekla da je ove godine predvidela strašnu solarnu oluju. Iako je solarna aktivnost mnogo redovnija nego što mislite 2023. godine, došlo je do više značajnih solarnih baklji. Baklje Ks-klase su veliki veliki događaji koji mogu da izazovu radio-zamračenje širom planete i dugotrajne radijacijske oluje, a ove godine je bilo 12 baklji Ks-klase. Pored toga, NASA je 14. decembra potvrdila da je njena opservatorija za solarnu dinamiku, koja stalno posmatra Sunce, snimila sliku najnovijeg događaja solarne baklje.

 Vanga je takođe napravila niz zastrašujućih predviđanja za 2024. pa će samo vreme pokazati da li su tačnija od ove godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading