Vatrogasac
Foto: Printscreen/Printscreen

Pirofobija je strah od vatre. Taj strah godinama je proganjao Terija Makartija. S razlogom, jer je imao samo 6 godina, kada je na njega bačena činija puna upaljenog kerozina i zadobio je opekotine trećeg stepena na 70 odsto tela.

Izdržao je skoro 60 operacija, a deca u školi su ga ismevala, često ga zvala Fredi Kruger. To mu je narušilo samopouzdanje i počeo je da se skriva. Dvadeset godina kasnije Teri je prošao kroz 12 teških nedelja obuke u Vašingtonu da bi postao vatrogasac.

 

Prva vatra sa kojom se suočio tokom treninga bila je teška i vratila mu je toliko zastrašujućih uspomena na detinjstvo, ali je brzo shvatio da ga vatra ne kontroliše i da više neće dozvoliti da mu uništi život. Suočio se sa najvećim strahom... i pobedio. U međuvremenu je postao jedan od najhrabrijih vatrogasaca. 

 

"Ljudi bi mogli da pomisle da sam krenuo na obuku da bih pobedio strah, što je delimično tačno, ali moj motiv je bio da se više nikome nikada ne dogodi što i meni", rekao je Teri prilikom uručivanja nagrade za najboljeg vatrogasca u čitavom gradu.

Instagram objava u kojoj jedna stranica piše o Teriju privukla je pažnju i jednog Terijevog kolege koji je bio uz ovog heroja tokom jedna akcije: 

"Stajao sam uz njega kada je ušao u tu zgradu. Ne bih mogao da poželim bilo koga drugog pored sebe kada se ide u vatru. Verujem mu celim svojim životom i znam da on veruje meni. Dobar čovek", napisao je ovaj kolega. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading