Netanjahu
Foto: Alo/Foto Iilustracija

Hanije, koja se smatra glavnom metom Izraela nakon napada Hamasa 7. oktobra na učesnike muzičkog festivala u Izraelu, obećao je da će ovakvi slučajevai samo povećati Hamasovu "snagu, čvrstinu i nepopustljivu odlučnost". 

Aruri, koga Izrael godinama traži i koji se smatra glavnim orkestratorom terorizma na Zapadnoj obali, ubijen je u napadu izraelske bespilotne letelice u bejrutskom naselju Dahije, saopštili su zvaničnici Hamasa i libanske terorističke grupe Hezbolah.

Hamas je likvidaciju Arurija nazvao "kukavičkom operacijom, koju je izveo cionistički neprijatelj, u varvarskoj agresiji i gnusnom zločinu".

Izraelski zvaničnici odbili su da komentarišu izjave Hamasa. Neimenovani američki zvaničnici rekli su za Njujork tajms i Vašington post da je Izrael odgovoran. 

Hezbolah je obećao da će odgovoriti na atentat. 

"Potvrđujemo da ovaj zločin nikada neće proći bez odgovora i kazne", naveo je Hezbolah u saopštenju, ističući da su njegovi borci u spremni da uzvrate. 

Hezbolah je poslednji izraelsku operaciju "ozbiljnim napadom na Liban, njegov narod, njegovu bezbednost i suverenitet".

Izraelska vojska se danas priprema za "svaki mogući scenario" dan nakon napada u predgrađu Bejruta u kojem je ubijen drugi čovek palestinskog pokreta Hamas. 

- Izraelske snage su u veoma visokom stanju pripravnosti... u odbrani i u napadu. Sasvim smo spremni za svaki scenario. Najvažnije je da kažemo da smo fokusirani i da ostajemo fokusirani na borbu protiv Hamasa - rekao je sinoć portparol vojske Izraela, Danijel Hagari.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading