Premininula starica
Foto: Printscreen/Printscreen

Кatarina Đovinaco (88) doživela je srčani udar i provela 40 dana u bolnici nakon što je videla iznos koji joj je 14. novembra automatski skinut sa računa u njenoj banci u Кamporosu u provinciji Imperija.

Astronomski račun, nešto veći od 15.000 evra, odnosio se na period avgust-oktobar i polovina je naplaćena automatski, a ostatak je poslat Đovinaco kao neizmireni dug.

Penzionerka je nakon šoka primljena na odeljenje intenzivne nege bolnice u Sanremu gde je preminula na Badnje veče.

- Otišao sam zajedno sa svojim nećakom Luiđijem u kancelariju IREN u Кamporosu da prijavim problem. Zaposleni je uporedio njihove podatke i podatke koje smo mi dali i shvatio da ono što je evidentirano ne odgovara onome što je navedeno na računu. Uspeli smo da nateramo banku da vrati već uplaćenu sumu na račun moje sestre - navodi brat preminule starice Roko Đovinaco.

IREN je inače multiservisna kompanija koja se bavi uslugama električne energije, grejanja, vode, ali i tehnološkim i ekološkim uslugama.

Кasnije je utvrđeno da je maksimalna potrošnja ženinog doma bila nekoliko kubnih metara vode što je koštalo oko 55 evra.

Kompanija je priznala da je posredi njihova greška.

- Odmah ćemo kontaktirati porodicu da proverimo razloge koji su doveli do ove sume. Veoma nam je žao zbog onoga što se dogodilo gospođi. Ako se dokaže da je greška nastala zbog IREN kupac neće platiti apsolutno ništa. Pokušaćemo da istražimo kako je došlo do ove situacije - navela je kompanija.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading