požar na kuli
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kako navode, uzrok navoda o požaru na vrhu kule zapravo je narandžasta mreža koja se vijorila na vetru zbog čega se stekao utisak da je izbila vatra.

"Naš helikopter je preleteo kulu i nema vatre. Možemo potvrditi da je ono što se može videti zapravo narandžasta mreža", saopštila je policija Lankašira.

U saopštenju je dodato da je jedna osoba privedena zbog kršenja javnog mira, prenosi Skaj Njuz.

Pre nego što je ustanovljeno da se ne radi o požaru, vatrogasna i spasilačka služba Lankašira (LFRS) rasporedila je šest vatrogasnih vozila i tim za spasavanje.

Na licu mesta bili suprisutni i predstavnici lokalne policije, dok su zaposleni bili evakuisani iz zgrade, prenosi BBC. 
 

Podsetimo, ranije je BBC javio da je izbio požar:

- Na čuvenoj Blekpul kuli, u Lankaširu u Engleskoj, danas je izbio požar i vatrogasne službe su poslate na lice mesta.

Vatrogasna i spasilačka služba Lankašira (LFRS) rasporedila je šest vatrogasnih vozila i tim za spasavanje“, a prisutni su predstavnici lokalne policije, prenosi BBC. Zaposleni su evakisani iz kule.

Očevici su primetili plamen koji izbija iz metalnog dela blizu vrha čuvenog spomenika tog primorskog letovališta.

"Molimo vas da se držite dalje od područja. Tim dronova je u licu mesta, pa vas molimo da ne koristite dronove u tom području", poručila je vatrogasna služba građanima.

Blekpul kula izgrađena je 1894. godine i visoka je 158 metara. Inspirisan putem u Pariz, tadašnji gradonačelnik Blekpula Bikerstef poželeo je da izgradi nešto nalik Ajfelovom tornju u svom gradu, navodi BBC, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading