KRIVOKAPIĆ PRIČA, A MILO SE OGLAŠAVA IZ NJEGA Sramne izjave bivšeg premijera Crne Gore, za sve okrivio SPC i Beograd
Foto: Printscreen

Krivokapić je u intervujuu za crnogorsku novinsku agenciju Mina govorio o ustoličenju mitropolita Joanikija rečnikom koji više liči na nekadašnjeg lidera DPS-a Mila Đukanovića, govoreći o mitropoliji kao "crkvi u Crnoj Gori".

Nekadašnji premijer je kazao da je ustoličenje Joanikija "bilo okidač za rušenje 42. Vlade".

"Da je Amfilohije bio živ ne bi dozvolio da Beograd diktira određena ponašanja, pogotovo u crkvi Crne Gore", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li je bilo predloga da se Joanikije i patrijarh SPC Porfirije preruše u medicinsko osoblje i na taj način stignu u Cetinjski manastir, Krivokapić je odgovorio da niko pred njim nikada to nije rekao.

Krivokapić je kazao da je Joanikije ustoličen zahvaljujući angažovanju i umeću malog broja policijskih službenika, koji su znanjem i iskustvom doprineli da taj događaj prođe onako kako su svi želeli, a to je bez bilo kakvih posledica.

On je optužio lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abaovića, koji je bio potpredsednik u Krivokapićevoj vladi, da je suštinski bio protiv ustoličenja mitropoilta Joanikija na Cetinju.

"Dva čoveka, koji su bukvalno njegovi ljudi - Zoran Brđanin i bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, nemaju rezervni plan, čekaju da prođe vreme i da se desi karambol neviđenih razmera", kazao je Krivokapić.

Osnovni zadatak svih, kako je rekao, bio je da odgovorno deluju.

"I kada ste videli nedostatke, te nedostatke morate ste da eliminišete", naveo je Krivokapić.

On je kazao da je zbog toga i saznanja koja je imao tražio smenu Brđanina.

Krivokapić je rekao da Abazoviću do poslednjeg trenutka nisu smetale navodne veze Brđanina sa odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

"To mu nije smetalo do zadnje ure. Iako je imao sve moguće informacije, on je čuvao Brđanina", naveo je Krivokapić.

Krivokapić je demantovao navode u vezi sa njegovim imenovanjem za ambasadora Crne Gore u nekoj državi.

"Ne pomišljam da preuzmem poziciju nekom mladom, kompetentnom, stručnom, diplomatski sposobnom, bilo gde. Dolazi vreme mladih, koji treba da nose diplomatiju Crne Gore", dodao je Krivokapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading