Železnička nesreća u Češkoj
Foto: Printscreen/Youtube

Bio je to poslednji dan oktobra i oko osam sati ujutru, kada je najbliža policijska patrola hitno poslata na železničku stanicu u Kolinu. Dobili su informaciju da je devojku udario voz i da je teško povređena.

Najbliži policajci Matej Novotni i Štepan Liska stigli su na lice mesta i to dva minuta kasnije. Uzeli su ranac sa prvom pomoći i otrčali da pomognu.

Pronašli su 21-godišnju devojku pored pruge - bila je svesna ali u teškom stanju.

Upozorenje: Snimak može biti uznemirujući:

- Policajci su, bez oklevanja, započeli mere spasavanja života nad teško povređenom devojkom. Iz ranca su izvadili podveze koje su koristili na povređenim udovima da zaustave krvarenje. Sve vreme su veoma pažljivo komunicirali sa njom - opisala je portparolka policije Mihaela Rihterova.

Nastavili su sa pružanjem pomoći dok nije stigla hitna pomoć, dok je helikopter krenuo ka njima.

- Devojka je, tada već u stabilnom stanju, prebačena u kola hitne pomoći, a onda je helikopterom prevezena u bolnicu u Pragu - dodala je ona.

Prema rečima policije, devojka je pokušala da izvrši samoubistvo skočivši pod voz. Srećom, pomoć je bila blizu.

Ona je u međuvremenu zahvalila policajcima što su joj spasili život.

- Policajci su mi spasili život. Možda ne bi bila ovde da nije njih. Ukoliko ih neko poznaje, molim vas prenesite im moju zahvalnost. Veoma sam im zahvalna - napisala je devojka na društvenoj mreži, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading