Prag
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Naime, kako je policija objavila na društvenoj mreži X, ranije Tviter, uhapšena je osoba koja je bila inspirisana pucnjavom u Pragu.

"Juče uveče u pola jedanaest, pozivalac je rekao da je bio inspirisan pucačem, da je hteo da kupi pištolj i da ubija. Posle nekoliko sati identifikovan je i ispod je snimak njegovog hapšenja. Akcije su i dalje u toku, do sada se kvalifikovalo kao širenje alarmantne poruke", stoji u opisu posta u okviru kog se nalazi snimak policijske akcije.

Direktor praške policije Petr Matejček rekao je danas na konferenciji za novinare povodom pucnjave u četvrtak na Filozofskom fakultetu rekao da je policija oko 00:30 snimila telefonski poziv osobe koja preti da želi da puca u ljude.

Identifikovano 14 žrtava pucnjave u Pragu

Ministar unutrašnjih poslova Češke Vit Rakušan objavio je danas da je policija identifikovala svih 14 žrtava pucnjave u Pragu, gde je u četvrtak 24-godišnji student otvorio vatru na Filozofskom Karlovog univerziteta.

Među ranjenima je i troje stranih državljana, dodao je ministar na konferenciji za novinare, napominjući da je to bila najgora masovna pucnjava u češkoj istoriji. Ministarstvo spoljnih poslova Češke potvrdilo je da su trojica ranjenih stranci, dvojica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan iz Holandije.

Vlasti su upozorile da bi broj poginulih mogao da poraste.

Petr Matejček, direktor regionalnog štaba policije u Pragu, rekao je da se napadač ubio na balkonu zgrade univerziteta kada su mu policajci prišli.

On je saopštio da je policiji bilo potrebno nekoliko dana da uđe u trag počiniocu prethodnog ubistva u Klanovicama, a potraga je organizovana na osnovu dojave jedne žene koja je prijavila da joj je prijatelj poslao samoubilačku SMS poruku i da ne odgovara na pozive, prenosi portal "Novinki".

Policija je na konferenciji za novinare objavila snimak intervencije u zgradi fakulteta.

Ime napadača nije objavljeno iako je već procurilo u medije tokom jučerašnjeg dana.

Institut muzičkih nauka potvrdio je da je među poginulima i direktorka te ustanove Lenka Hlavkova.

Češki premijer Petr Fijala apelovao je na građane da pokažu obzir i ne šire neproverene informacije.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading