Odbor za bezbednost i odbranu nije usvojio izveštaje Zorana Brđanina
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Sednica Odbora za bezbednost i odbranu počela je u 10 časova. Sednicu je napustio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović zbog sednice Vlade. I poslanici DPS-a Nikola Janović i Danijel Živković napustili su sednicu.

“Niti smo učestvovali u izboru Brđanina niti želimo da učestvujemo u njegovom razrešenju. Nismo želeli da učestvujemo u tom pravnom galimatijasu, imajući u vidu presudu Upravnog suda. Da je regularna situacija mi bismo glasali protiv izveštaja”, rekao je Janović po izlasku sa sednice, prenose "Vijesti".

Odbor je razmatrao izveštaje za vreme od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izveštaj, o tome će obavestiti ministra unutrašnjih poslova, koji nakon toga može pokrenuti proceduru razrešenja direktora policije.

Direktor UP Zoran Brđanin saopštio je danas da neće prisustvovati sednici Odbora.

“Razlog zbog kojeg cenim da moje prisustvo nije potrebno na današnjoj sednici Odbora leži u tome što je iz brojnih javnih nastupa političara prethodnih dana jasno da su političke partije, umesto nadležnog Odbora za bezbednost, na bazi sebi poznatih kriterijuma već donele svoj sud o izveštajima koji su danas na dnevnom redu”, istakao je, između ostalog Brđanin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading