JORDAN POKRENUO VAZDUŠNE NAPADE Haos na Bliskom istoku
Foto: Tanjug/Tanjug

Vojska je naela da je osujetila nameru nekoliko desetina infiltratora iz Sirije povezanih s proiranskim milicijama, koji su prešli granicu Jordana sa raketnim bacačima, protivpešadijskim minama i eksplozivima, prenosi Rojters. Dve regionalne obaveštajne službe i zapadni diplomatski izvor koji prate situaciju u južnoj Siriji potvrdili su da su jordanski ratni avioni gađali mete povezane s drogom u retkim napadima unutar Sirije od početka sukoba koji traje više od decenije, prenosi Rojters.

Naveli su da je bombardovana kuća za koju se sumnja da pripada vodećem dileru droge u gradu Salkhadu u pokrajini Sveida, kao i skrovišta u pokrajini Dera u blizini jordansko-sirijske granice. Urednik lokalnog informativnog portala Suwayda 24 Rajan Maruf rekao je da nije poznato da li je bilo žrtava u racijama koje su pogodile skrovišta vodećih dilera droge i nekoliko farmi.

Ratom razorena Sirija postala je glavno mesto za trgovinu drogom vrednu više milijardi dolara, a Jordan je ključna tranzitna ruta do naftom bogatih zalivskih država za amfetamin proizveden u Siriji poznat kao keptagon, navode zapadni zvaničnici za borbu protiv narkotika.

Vlada sirijskog predsednika Bašara al-Asada negira umešanost u proizvodnju i krijumčarenje droge. Iran tvrdi da su optužbe da stoji iza trgovine drogom deo zavere zapadnih zemalja protiv Teherana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading