RUSI VIŠE NE ŽELE DA GINU! Porodice besne na Putina, majke traže svoju decu nazad
Foto: Alo ilustracija

Već nedeljama, članovi Put’ Domoi (Put kući), grupe uglavnom supruga i majki mobilisanih vojnika, pozivaju na povratak svojih najmilijih sa produžene službe na linijama fronta.

Ali u ponedeljak su optužili Putina da „dovodi ljude na ivicu” i tražili da se prekine ono što Kremlj insistira na tome da naziva „specijalnom vojnom operacijom”.

„Mi Rusi nemamo više nade pod vašim rukovodstvom... sedite za pregovarački sto“, navodi grupa u poruci upućenoj ruskom lideru.

„Da živimo u miru! Ili idite sami na liniju fronta i tamo umrite“, dodaje se.

Oko 300.000 rezervista je pozvano da poveća broj vojnika Moskve u Ukrajini u sklopu Putinove „delimične“ mobilizacije koju je najavio u septembru 2022.

Poruka Put' Domoi-a, podeljena u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, praćena je video-snimkom na kome se vidi da je mobilisani ruski vojnik koji sebe naziva Aleksandar i izražava uznemirenost zbog činjenice da je Putin ignorisao zahtev grupe da uvede jednogodišnje ograničenje službe za mobilisane trupe.

„Gledao sam „Direktnu liniju“ sa našim predsednikom… i nema nade, nema znakova da će se naši mobilisani momci vratiti kući u doglednoj budućnosti“, rekao je Aleksandar.

Prošle nedelje, Putin je postavio desetine ručno odabranih pitanja novinara i običnih Rusa tokom svog kombinovanog programa pozivanja „Direktne linije“ i konferencije za štampu.

„Koliko morate da budete cinični da biste nastavili ovaj haos i napravili hrabru facu?“, upitao je Put’ Domoi ruskog predsednika u poruci na Telegramu. „Zar nećete prestati dok ne pobijete sve mlade ljude?“

„Hoćete li se dobro provesti u novoj godini sa svojim najbližima i čašom šampanjca? Pa, ne naši momci.”

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading