TRAŽIO OTVORENI BRAK, PA PROŠAO KROZ GOLGOTU Sada kuka na sav glas, a žena mu poručila samo jedno
Foto: Shutterstock

Otvoreni brakovi su kontroverzna tema upravo zato što se oslanjaju na poverenje i poštenje kako bi funkcionisali - stvari koje prečesto nisu na umu onima koji ih traže.

Ovaj muškarac je savršen primer toga kako mu se sopstveni zahtev obio o glavu. Tražio je otvoreni brak, ali sada kada ga ima, moli suprugu da se vrati monogamiji. Takođe je savršen primer zbog čega se ovakvi zahtevi smatraju često lošim izborom, jer se temelji na želji jednog partnera da ima aferu, a bez posledica.

- Osećam se kao potpuni idiot - objašnjava u objavi na društvenim mrežama.

On i supruga su u braku 19 godina.

- Volim svoju ženu, ali osećam da je iskra nestala iz naših života. Nisam želeo razvod, ali ni da stvari ostanu iste. Pa sam predložio otvoreni brak. U početku je bila uzrujana, ali je na kraju pristala - priča on.

Pretpostavljao je da niko neće hteti njegovu suprugu, a da će on imati žene koje želi. Umesto toga, bilo je upravo suprotno. Govoreći o otvorenom braku kao o greški, rekao je kako je naučio da to što ga njegova žena nije toliko privlačila kao kad su se venčali, ne znači da drugi muškarci osećaju isto.

U stvarnosti, on nije izlazio, a njegova žena ima toliko muškaraca i dejtova da ne zna šta bi sa svima njima. Zapravo, toliko mu je bilo teško da je odlučio da pozove koleginicu na sastanak.

- Iako joj nisam bio nadređeni i u otvorenom sam braku, požalila se svom menadžeru i pokazala HR-u moje poruke. Izgubio sam posao - priznaje.

Sada očajnički želi da se vrati monogamiji, ali njegova žena to kategorički odbija.

- Ubija me kad znam da je s drugim muškarcima. Rekao sam svojoj supruzi da ponovo želim naš brak, kao pre, jer sam idiot što sam to uopšte predložio - kaže muškarac.

Međutim, ona to sada ne želi, zadovoljna je kako stvari stoje, a njega su kritikovali i bližnji.

- Moj brat me nazvao kretenom kad sam mu rekao za predlog, i rekao mi je da me očekivanje da će moja žena izgledati kao kad se udala čini glupim. Čak je otišao toliko daleko i imao je hrabrosti da kaže da moja žena izgleda bolje od mene i da bih mogao da izgubim malo kilograma - ispričao je.

Insistira na tome da voli svoju suprugu i ne želi razvod.

- Volim svoju ženu i ne želim razvod. Nikad nisam želeo razvod i zato sam ovo uopšte predložio. Ali ona ne želi da prestanemo s ovim - požalio se.

Terapeuti pojašnjavaju da kada je reč o muškarcima koji su tražili otvoreni brak, nije retkost da postanu ljubomorni. Terapeutkinja Lesli Doares rekla je da problemi poput ovih često nastaju zbog temeljne nejednakosti u vezi.

- Ako ne verujete da ste jednaki niti tražite svoj prostor, odnosno jednakost, prepuštate se na milost i nemilost željama partnera - kaže Doares.

Terapeutkinja Ester Perel veruje da će s vremenom otvorene veze i poliamorija postati sve više norma, pogotovo jer živimo sve duže.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading