PRVI SNIMAK DEČAKA (17) NESTALOG PRE 6 GODINA Aleks konačno stigao kod svoje bake (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski tinejdžer, Aleks B.(17), koji je pronađen u Francuskoj nakon što je nestao pre šest godina, vratio se večeras u Veliku Britaniju, saopštila je policija Velikog Mančestera.

Aleks B., britanski dečak koji je nestao 2017. godine, vratio se ove večeri kući kod svoje bake u Englesku.

Njegov povratak je ranije najavljen za danas, a kako je navedeno, vratio se u London direktnim letom iz Tuluza.

 

 

Podsećamo, Aleks B., koji je nestao 2017. godine kada je imao 11 godina, tokom odmora u Malagi, na jugu Španije sa majkom i dedom, napustio je spiritualističku zajednicu na Pirinejima u kojoj je živeo, preneo je "Rojters".

Dečak je pronađen kako luta brdima Francuske po kiši, a kako je navedeno, sa sobom je nosio samo skejtbord i 100 evra.

- On deluje smireno i na prvi pogled normalno. Posle godina života provedenih na ovaj način, siguran sam da postoje psihološke posledice, ali on izgleda kao normalan tinejdžer - rekao je Antoan Leroa, pomoćnik javnog tužioca u Tuluzu i dodao da izgleda da je Aleks "veoma inteligentan".

Živeo u "duhovnim zajednicama"

Leroa kaže da je tinejdžer šest godina vodio "nomadski način života" sa svojom majkom i dedom, koji su bili "opsednuti energijom i solarnim panelima". Veruje se da je deda umro pre oko šest meseci.

Tinejdžer je rekao policiji da je živeo u "duhovnim zajednicama" u Španiji, Maroku i Francuskoj otkako je otet od svoje bake, svog zakonskog staratelja, u oktobru 2017. godine.

Leroa je rekao da je Aleks shvatio da "ovo mora da prestane" kada je njegova majka objavila planove da ga odvede u Finsku, mada kaže da nije jasno da li ju je mladić obavestio o nameri da ode.

- Samo je rekao da ne želi da ide u Finsku. Ne znamo više o tome - rekao je pomoćnik javnog tužioca.

Odgajale ga majka i baka

On je ispričao policiji kako su ga od druge godine, kada je otac napustio kuću, odgajale majka i baka po majci. Sa osam godina ga je majka dva puta odvela u Maroko na nekoliko meseci, što je izazvalo sukob između njih dve.

Tri godine kasnije odveden je u Španiju i nikada se nije vratio kući.

Policija sada istražuje gde se nalazi Aleksova majka.

Leroa kaže da je ona možda otišla u Finsku, kako je i nameravala, i da za njom nema naloga za hapšenje francuske policije, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading