policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ove nedelje, učenici jedne osnovne škole u Zagrebu proživeli su pravu dramu. Sa svojim roditeljima i osobljem škole, suočavaju se sa posledicama zastrašujućeg incidenta koji se dogodio ranije ove nedelje.

Prema izveštajima, učenik sedmog razreda je ušao na školski prostor nakon časova i mahao plastičnim pištoljem na mlađe devojčice koje su se pripremale za čas plesa u svlačionici.

Devojčice, uzrasta od četiri do pet godina, ostale su preplašene dok je učenik mahao pištoljem i upućivao pretnje. U isto vreme, dvojica njegovih drugova su stajali na straži kod zadnjeg ulaza koji vodi ka svlačionicama.Policija je odmah pozvana na lice mesta, i nakon pregleda video snimaka, uspeli su identifikovati počinioca.

Takođe, dvojica učenika su mu pomagali u ovom haosu, čuvajući stražu, piše Jutarnji.hr.

Škola je ponudila psihološku podršku devojčicama koje su doživele ovaj traumatični incident.

Učenik je suspendovan, ali njegovi pomagači nisu

Policija je obavestila školu kako je maloletnik pretio i zastrašivao lažnim, plastičnim pištoljem zbog čega je suspendovan do daljeg. 

Dva dečaka koja su mu “čuvala stražu”, kako pišu hrvatski mediji, pohađaju i dalje redovnu nastavu zbog čega je veliki dio učenika, osobito mlađih, uplašen i zbunjen.

Devojčicama koje su pretrpele stresni incident škola je ponudila psihološku pomoć.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading