MEDICINSKE SESTRE IZ ZABAVE DROGIRALE PACIJENTE Otkriven horor u bolnici
Jutjub/ Penn Medicine

Ketrin Hadson (54) je u novembru 2018. godine nezakonito dala sedativ pacijentima na odeleljenju za moždani udar bolnice "Viktorija", a potom je, zajedno s mlađom koleginicom Šarlot Vilmot (48), pokušala isto da uradi i s trećim bolesnikom, objavio je Gardijan.

Ovaj medij navodi da su na to policiju upozorili šefovi bolnice, nakon što je jedna medicinska sestra studentkinja rekla da joj je Hadson predložila da se starijoj pacijentkinji, Ejlin Skot, da zopiklon, odnosno pilule za spavanje.

Ona je sud u Prestonu navela da je bila "šokirana" kada je Hadson izvadila pomenuti sedativ iz džepa i dala ga pacijentkinji. Rojters napominje da je zopiklon, potencijalno opasan po život ako se akutnim bolesnicima daje na neodgovarajući način.

Vilmot je dobila tri godine, nakon što je proglašena krivom za podsticanje Hadsonove da maltretira drugog pacijenta.

Sudija Altam iz Prestona, rekao je da su zlostavljanja pacijenata počinili oni čija je dužnost bila da ih štite i brinu o njima.

- Pacijenti su ranjivi, a optuženi su ih iskorišćavali za laku zabavu, kao i ispoljavanje prezira i nadmoći nad njima - zaključio je on i pohvalio medicinsku sestru "uzbunjivača", za koju je tužilaštvo tražilo da se ne imenuje.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading