"IMAMO DOKUMENTA, KORISTILI SU SLEPE MIŠEVE" Ruski načelnik objavio: SAD su od 2016. vršile eksperimente sa koronavirusom
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

"Podsećam da su pre četiri godine, u decembru 2019. godine, identifikovani prvi pacijenti zaraženi korona virusom. Čudna slučajnost je da je pandemiji prethodio niz istraživačkih projekata o proučavanju korona virusa koje je finansirala američka vlada", rekao je Kirilov, prenosi TASS.

On je naveo da Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) od 2009. godine sprovodi program u vezi sa proučavanjem korona virusa.

"Prema izveštajima koji su nam dostupni, projekat procene rizika od nastajanja infekcija kod slepih miševa u Ukrajini i Gruziji sproveden je u periodu od 2016. do 2020. godine", rekao je ruski vojni zvaničnik.

Dodao je da su tokom rada u Ukrajini identifikovani slepi miševi koji migriraju do 800 kilometara duboko u zemlje poput Mađarske i Rusije.

Kirilov je naveo da je "teško objasniti visok nivo pripremljenosti američkih proizvođača iRNK vakcina koje su korišćene tokom pandemija korona virusom".

"Ovo ukazuje na dosluh između različitih vladinih agencija SAD i velikih farmaceutskih kompanija", rekao je on.

Istakao je da je širenje korona virusa dovelo do značajnog povećanja profita biotehnoloških kompanija koje proizvode vakcine i lekove protiv korone, kao i da je povećalo zavisnost zemalja u razvoju od Sjedinjenih Država.

Od izbijanja pandemije 2020. godine, širom sveta je preminulo skoro sedam miliona osoba koje su bile zaražene korona virusom, navodi na sajt Worldmeter.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading