Veronika
Foto: Printscreen/Facebook/Veronique Nobus

Novi slučaj femicida šokirao je Belgiju, nakon što je otkriveno da je medicinska sestra ubijena sa više od 200 uboda nožem.

Veronika Nobus (36) pronađena je u lokvi krvi u svojoj kući u Noke-Hajstu, a zbog ubistva je uhapšen njen bivši partner Jirgen M. (41).

Kako prenose belgijski mediji, Veronika je bila u vezi sa počiniocem oko dve godine. Međutim, odlučila je da raskine sa njim zbog neverstva pre godinu dana, ali on to nije mogao da prihvati.

U nedelju uveče čekao ju je ispred stadiona gde je Veronika bila na utakmici. Kasnije te noći oko ponoći pojavio se ispred njenog stana. Komšije su čule da se svađaju na ulici, a oko dva sata posle ponoći čuli su buku.

Veronika

Facebook/Veronique Nobus

 

Nakon ubistva Jirgen je pozvao svog brata, koji je obavestio hitne službe. Jirgen je ubrzo uhapšen.

Nije jasno oko čega su se posvađali, ali korišćeno nasilje pokazuje, prema rečima stručnjaka, dosta prigušenog besa Jirgena M.

Prema rečima psihijatra Rudija Verelsta, veliki broj uboda ukazuje na napad koji je izveden pod uticajem intenzivnih i nekontrolisanih emocija.

"Počinilac nastavlja da ubada žrtvu, iz zadovoljstva da ubode. Gnev mora da, da tako kažem, bude ugašen", objasnio je on.

Obdukcija je pokazala da je Veronika imala više od 200 uboda nožem.

Mediji pišu da je osumnjičeni u petak doneo Veroniki buket sa 36 ruža, da bi je samo dva dana kasnije brutalno ubio.

Istraga se nastavlja, a on ostaje u pritvoru.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading