TAJNA KANCELARIJA CIA-e SPROVELA MISIJE ZA PRONALAŽENJE NLO-a ŠIROM SVETA Specijalne vojne jedinice se šalju da istraže mesta na koja su sleteli (VIDEO)
Foto: Printscreen

Jedan izvor je rekao da je američka vlada izvukla najmanje devet prividnih 'neljudskih letelica' – neke su uništene u nesreći, a dve potpuno netaknute.

Tri izvora obaveštena o tim navodnim tajnim operacijama rekla su za DailiMail.com da je Kancelarija za globalni pristup (OGA), krilo Direktorata za nauku i tehnologiju Centralne obaveštajne agencije, igrala centralnu ulogu od 2003. u orkestriranju prikupljanja onoga što bi moglo biti vanzemaljska letelica.

Sva tri izvora, koji su govorili pod uslovom anonimnosti kako bi izbegli odmazde, svi su obavešteni od pojedinaca uključenih u te navodne misije pronalaženja NLO-a.

Iako šokantne tvrdnje zvuče kao da potiču iz naučnofantastičnog romana, one su deo sve većeg broja dokaza koji sugerišu da bi američka vlada zaista mogla da krije napredna vozila koja nisu napravili ljudi.

Bivši najviši obaveštajac Dejvid Gruš rekao je to Kongresu na eksplozivnom javnom saslušanju u julu.

Istog meseca, vođa većine u Senatu Chuck Schumer sponzorisao je vanredni zakon kojim se dozvoljava otkrivanje „obnovljenih tehnologija nepoznatog porekla i bioloških dokaza neljudske inteligencije“ – koji je sada usvojen u Senatu.

Izvori koji su razgovarali za DailiMail.com rasvetlili su kako je CIA navodno koordinirala tajni oporavak i skladištenje ovih navodnih srušenih ili sletetih NLO-a.

„Ima najmanje devet vozila. Bilo je različitih okolnosti za različite“, rekao je za DailiMail.com jedan izvor koga su informisali insajderi NLO programa. „To ima veze sa fizičkim stanjem u kojem se nalaze. Ako se sruši, napraviće se mnogo štete. Drugi, njih dvoje, potpuno su netaknuti.'

Izvor je rekao da CIA ima „sistem koji može da razaznaje NLO dok su još uvek sakriveni“ i da ako „neljudska“ letelica sleti, sruši se ili padne na zemlju, specijalne vojne jedinice se šalju da pokušaju da spase olupinu.

Drugi izvor sa saznanjima o ulozi OGA rekao je da su oni specijalizovani za omogućavanje američkoj vojsci da tajno pristupi oblastima širom sveta gde bi im obično bilo „uskraćeno“ – na primer iza neprijateljskih linija.

„Oni su u suštini fasilitator za ljude da uđu i izađu iz zemalja“, rekao je izvor. „Veoma su pametni u tome da stignu bilo gde u svetu gde žele.“

Više izvora koji su informisani o aktivnostima OGA rekli su za DailiMail.com da većina njegovih operacija uključuje konvencionalnije misije izvlačenja, kao što su zalutalo nuklearno oružje, oboreni sateliti ili tehnologija protivnika.

Ali oni su tvrdili da su neke misije koje je koordinirala OGA uključivale izvlačenje NLO-a.

„Zadatak koji je pred nama je jednostavno da se to stavi u pritvor i da se zaštiti njegova tajnost“, rekao je jedan izvor. „Pravi fizički pronalazak vrši vojska. Ali to se ne drži pod vojnom kontrolom, jer moraju da vode previše evidencije. Tako da su počeli da ga prebacuju prilično brzo u privatne ruke.'

Dokumenti koje je objavila Nacionalna uprava za arhive i dokumente (NARA) u decembru 2016. pokazali su da je OGA jedna od 56 kancelarija u CIA-i, a njen šef i zamenik čine dva od ukupno 286 zvaničnika na nivou direktora u špijunskoj agenciji.

Neklasifikovana organizaciona šema koju je CIA objavila u oktobru 2015. navodi OGA među devet kancelarija u krilu agencije „Nauka i tehnologija“.

Pokojni stručnjak CIA-e Džefri Ričelson napisao je u knjizi o agenciji iz 2016. da je OGA osnovana 2003. i citirao opis CIA-e da „integriše(e) analizu, tehnologiju i trgovinu za napad na najteže mete i pružanje usluga širom sveta sposobnost prikupljanja.'

U intervjuu u sredu sa podkasterom Džoom Roganom, uzbunjivač Dejvid Gruš dao je primer da inženjeri u projektu Menhetn iz 1940-ih nisu shvatali da rade na osiguračima za atomsku bombu koja će na kraju biti bačena na Japan.

„Decenijama su mi govorili da Lockheed ima neke od ovih preuzetih materijala“, rekao je on.

Kao vođa većine, Rid je bio jedan od 'Bande osam', odabrane grupe vrhunskih zakonodavaca kojima je dat pristup najčuvanijim tajnama zemlje koje su previše osetljive da bi ih delile u Kongresu.

Ali čak i njemu je bio odbijen pristup ovim navodnim programima, rekao je magazinu.

„Pokušao sam da dobijem, koliko se sećam, poverljivo odobrenje Pentagona da odem da pogledam stvari. Oni to ne bi odobrili. Ne znam koji su sve brojevi bili, kakva je to bila klasifikacija, ali mi to nisu hteli dati.'

Rid je pomogao u uspostavljanju nove kancelarije za istraživanje NLO-a u Pentagonu 2008. kako bi istražila redovne susrete američkih vojnih pilota i drugih pripadnika oružanih snaga sa čudnim objektima na nebu i moru.

U junu je bivši najviši obaveštajac Gruš izneo tvrdnje da je, dok je radio za NLO kancelariju Pentagona, otkrio da su SAD imale tajni program pokušavajući da izvuku novu tehnologiju iz više 'neljudskih' letelica koje su dobili, a datira još od 1930-ih godina.

Generalni inspektor obaveštajne zajednice je tvrdnje bivšeg službenika Nacionalne izviđačke kancelarije ocenio „hitnim i verodostojnim“, za koga Gruš kaže da je dao dokumente koji dokazuju njegovu priču i upoznao sa oko 40 svedoka uključenih u navodne programe „obrnutog inženjeringa“ NLO-a u julu 2021.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading