plaža Sofular
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iz straha od onoga šta bi moglo da ih sačeka unutar flaše, istraživači odbijaju da otvore boce.

Džejs Tunel je pronašao osam veštičjih boca od 2017. godine, od kojih su neke bile prekrivene školjkama jer su mnogo vremena provele u okeanu.

 Gospodin Tunel je pronašao najnoviju „bocu veštice“ u Korpus Kristiju u Teksasu ranije ovog meseca. Jezivi predmeti dobijaju svoje ime jer dolaze od nepoznatih pošiljalaca i u sebi imaju čudne predmete, na koje mnogi veruju da su bačene čini.

Supruga gospodina Tunela je čak rekla svom mužu da može da donese kući školjke, ali ne i boce sa čarolijama. Unutar staklenih boca se može videti kosa, začinsko bilje, biljke, nokti i telesne tečnosti.

Oni koji prave veštičije 'boce' uništavaju ih bacajući u vatru - ali izgleda da su ih u ovom slučaju vlasnici bacili u more. Oni su prilično česti u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde su otkriveni zakopani u uglovima imanja, pa čak i zapečaćeni u zidove domova.

„Neke od boca uroka služe za zaštitu. Oni rade ritual gde imaju tamjan i dim i slično. Ponekad to rade iz zdravstvenih razloga, zbog sreće – postoje razni razlozi zbog kojih bi ljudi imali boce sa čarolijama.“ , rekao je pronalazač koji veruje da boce koje je otkrio potiču sa Haitija, zbog njihove proizvodnje i boje.
 

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading