Oliver Spasevski
Foto: Printscreen/Printscreen

U Skoplju je jutros održana zajednička konferencija za medije ministra unutrašnjih poslova Severne Makedonije Olivera Spasovskog i tužioca u javnom tužilaštvu Skoplja Gavrila Bubevskog.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski na konferenciji za novinare povodom ubistva 14-godišnje Vanje izneo je informaciju da je u slučaj umešan i član porodice, a cilj je bio da se iznudi novac od Vanjine majke.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja, rečeno je tokom konferencije.

Saopšteno je i da MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

Vanja Đorđevska

Printscreen

 

 

- U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.

Pančetu Žežovskom je oteto vozilo, njega je grupa takođe ubila, a Vanja je kidnapovana.

- Zbog nerazjašnjenih odnosa sa jednim od osumnjičenih, vozilo mu je oduzeto zbog izvršenja krivičnog dela, a zatim zapaljeno. Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena sa ulaza u rezidenciju, nakon što je ranije, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju da je maloletnica sama izašla iz kuće“, dodao je Spasovski.

Glavni organizator je bio Ljupčo Paleski-Palco, koji je pobegao.

„Učinićemo sve da ga pronađemo, pratimo njegov trag“, dodao je Spasovski.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading