Vanja Đorđevska
Foto: Printscreen/Foto: Prinstcreen

Osnovna škola Johan Hajnrih Pestaloci potresnom objavom na Fejsbuku oprostila se od svoje učenice, 14-godišnje Vanje Gorčevske, čije je beživotno telo pronađeno u nedelju ujutru u blizini Skoplja.

"Nastavnici ne znaju kako da reše ovaj zadatak, Vanja. Oprosti nam, ne možemo, ne znamo da se pozdravimo... Neka ti je lak put ka večnoj svetlosti. Tvoj osmeh i iskrena duša će zauvek ostati u našim srcima. Sa neizmernim bolom i ljubavlju, tvoji nastavnici i drugovi iz razreda, najdraža Vanja", objavila je škola na Fejsbuku.

 

 

Ranije je načelnik Opštine Centar, Goran Gerasimovski, najavio da će u ponedeljak od 9 časova ujutro na službenom ulazu škole Johan Hajnrih Pestaloci" biti otvorena knjiga žalosti.

"Pozivamo rodbinu i sve građane koji žele da odaju počast da dođu i potpišu knjigu žalosti. Trenutno se rukovodstvo škole u ​​saradnji sa nekoliko psihologa priprema za današnji dan u cilju pružanja podrške učenicima i komunikacije sa njima na način koji će svima pomoći da prebrode ovaj tragični događaj", napisao je Gerasimovski.

Da podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra ujutru, kada je krenula u školu.

Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno njeno beživotno telo. Vanja je ubijena, pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje, a za ubistvo su osumnjičene tri osobe koje se nalaze u pritvoru, dok je glavnoosumnjičeni u bekstvu.

Reč je o Ljupku Palevskom, poznatom kao Palko, bivšem građevinskom preduzetniku, a sada političkom aktivisti iz Skoplja.

Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice. Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading