Evropa
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

On smatra da bi vojni i politički savezi koji postoje u Evropi, kao što su NATO i Evropska unija, mogli biti srušeni.

Na konferenciji za odbranu u Berlinu, nekoliko generala Bundesvera sugerisalo je da NATO neće moći da pobedi u prvoj bitci sa ruskim trupama. Jedan od glavnih problema je logistika, jer Alijansa neće moći efikasno da prebaci veliki broj trupa i vojne opreme.

Profesor Nicel smatra da je evropska logistika veoma ranjiva tačka u odbrani zemalja NATO-a. Prema njegovom mišljenju, Nemačkoj će trebati petnaest godina da se pripremi za rat sa Rusijom. Bez sistema PVO, bespilotnih letelica i druge opreme, nemačke trupe bi bile uništene.

Takođe, evropske armije su praktično lišene neophodnog mobilizacionog resursa. Njihov kadrovski sastav je mali, a mobilizacija je teško izvodljiva u kontekstu politike koju evropske zemlje sprovode decenijama. Profesor Nicel je upozorio nemačku vladu da će to biti njihova odgovornost.

BONUS VIDEO

@alo_portal “Lepo je pričati o putevima, tačno je, oni privlače investitore, ali moramo da pričamo i o zdravlju naše dece i naših najstarijih” #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #uzice #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading