UZELI MITO DA PORODE ŽENU, PA NAPRAVILI KATASTROFU Skandalozno šta su uradili kad im je BEBA ISPALA NA POD
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Oni su sa Republičkim tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivice da su uzeli mito kako bi Vesićevu suprugu porodili carskim rezom u Univerzitetskoj bolnici Foča, a sporazum je prihvatilo vijeće banjalučkog Okružnog suda, pišu Nezavisne. 

Medicinska sestra neće ići u zatvor ako u roku od tri godine ne učini krivično djelo.

Tužilaštvo je imalo u vidu priznanje optuženih, njihove lične prilike, a doktor i medicinska sestra rekli su da im je žao zbog svega i da se kaju.

Objava njihove presude je zakazana za ponedjeljak.

Prema optužnici, Čančar je primio 400 KM mita, a medicinska sestra 100 KM mita kako bi preduzeli radnje za medicinski tretman Vesićeve supruge Jovane tokom prijema u bolnicu, porođaja i postporođajnog oporavka, a koje su, u skladu sa svojim ovlaštenjima, morali izvršiti. 

Ova sramota, uzimanje mita od budućih roditelja, koje je gotovo svakodnevna stvar u zdravstvu svih zemalja, verovatno ne bi ni izašla na videlo da se dan kasnije nije desila nesrećna situacija tokom koje je tek rođena beba medicinskoj sestri ispala iz ruku! 

Naime, Vesićeva žena je dan kasnije rodila djevojčicu, koja je, nakon porođaja, medicinskom osoblju ispala na pod i zadobila povrede glave.

Njeno zdravstveno stanje se ubrzo pogoršalo, zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je operisana i stabilizovana.

Umjesto Sokolovićeve, taj dan na porođaju je bila medicinska sestra Biljana Kulić.

Čančar i Sokolović kasnije su pokušali da vrate novac, kako navode mediji, "da bi se oprali nakon što su ugrozili zdravlje bebe". 

I Danijel Vesić je takođe priznao krivicu da je ljekaru i medicinskoj sestri dao 500 KM mita za porod supruge te je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 KM.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading