hotel
Foto: Printscreen/Youtube/ Luxury Travel Master

Nemački portal "Wellness Heaven" razgovarao je sa 1.376 menadžera hotela na temu šta se najviše krade, a zaista je teško ne primetiti nedostatak stvari pokradenih iz hotela sa četiri i pet zvezdica.

Rezultat istraživanja sprovedenog u oktobru, je da se najviše kradu peškiri i kućni ogrtači, zatim lakovi za nokte, olovke i kozmetika.

peškiri

 

 

 

Međutim, važno je napomenuti da krađa stvari iz hotela zavisi i od toga gde se hotel nalazi.

Tako gosti nemačkih i britanskih hotela, osim što kradu peškire i kućne ogrtače, uglavnom kradu kozmetiku i toaletne potrepštine.

S druge strane, Austrijanci su više orijentisani na krađu tanjira i aparata za kafu, dok Amerikanci daju prednost jastucima i baterijama.

Italijani su nešto skromniji i više-manje se fokusiraju na čašu za vino koju nose kući kao hotelski suvenir, a Švajcarci ovoga puta nisu zaslužili titulu skromnosti jer im ruka često poseže u hotelsku fioku u kojoj se nalazi fen, koji je namenjen isključivo hotelskoj upotrebi. 

Naime, usuđuju se da kradu veće stvari poput televizora, a usput uzimaju i daljinske upravljače.

Zanimljivo je da luksuzniji hoteli imaju veći procenat ukradenih stvari. U hotelima sa pet zvezdica među lopovima je popularnija krađa tableta, ali i umetničkih dela.

Koliko su luksuzni hoteli primamljivi lopovskim umovima govori i podatak da je tamo krađa četiri puta veća nego u hotelima sa četiri zvezdice.

Oko 10 odsto menadžera hotela sa pet zvezdica žali se na krađu dušeka, a među hotelima sa četiri zvezdice to je mnogo ređe i samo 2,2% hotela to prijavljuje. Razlog tome je što je gostima hotela sa četiri zvezdice prijatnije da kradu jednostavnije stvari, poput peškira, baterija i daljinskog upravljača.

Jednom prilikom je jedan italijanski hotelijer ispričao kako je, prolazeći kroz hol, primetio izuzetno veliku razliku u prostoriji i zaključio da nedostaje neki veliki predmet, ali u tom trenutku nije bio siguran o kom objektu se radi.

- Ubrzo sam saznao da su trojica nepoznatih muškaraca u kombinezonima ukrala klavir koji nikada nije vraćen - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading