Taoci
Foto: Printscreen/Twitter

Prema vestima Kanala 13, oslobođeni taoci bi mogli da budu u izraelskim rukama u roku od sat vremena.

Podsetimo, militantna grupa Hamas oslobodila je juče 11 ljudi iz zarobljeništva, dok su izraelske trupe (IDF) saopštile da se već nalaze na izraelskoj teritoriji, kao i da su u pratnji specijalnih snaga i pripadnika bezbednosne agencije Šin Bet.

 

 

 

- Nakon što prođu početnu medicinsku procenu zdravlja, naše snage će ih pratiti sve dok se ne ujedine sa porodicama - navedeno je iz IDF-a.

Izrael odobrio oslobađanje 50 palestinskih žena

Kako smo ranije pisali, izraelska vlada odobrila je oslobađanje 50 palestinskih ženskih zatvorenika u okviru sporazuma o produženju privremenog primirja sa palestinskom militantnom grupom Hamas u Gazi i obezbeđivanju oslobađanja još skoro 20 Izraelaca koje Hamas drži kao taoce od 7. oktobra, javio je Tajms of Izrael.

Na osnovu sporazuma o primirju, koje je trebalo da istekne jutros, ali je juče produženo za još dva dana, od petka je oslobođeno 39 Izraelaca i 117 Palestinaca.

Kao rezultat paralelnih pregovora koje vodi Katar, Hamas je oslobodio i 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina.

BONUS VIDEO 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading