Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Portparol UNICEF-a Džejms Elder izjavio je, nakon posete bolnici Naser u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze, da je "potpuno besmisleno misliti da će ubijanje dece doneti mir".

U intervjuu za Al Džaziru Elder je opisao situaciju koju je zatekao kao "poražavajućom", nazivajući bolnicu "ratnom zonom" i "hitnim odeljenjem".

- Deca su ugrožena gde god da se okrenete. Video sam mališane sa amputiranim udovima, dečake i devojčice koji su se do pre 6-7 nedelja igrali sa svojim drugarima - kazao je on.

 

 

Elder je pohvalio i hrabre zdravstvene radnike koji se neumorno trude kako bi pomogli svakom ugroženom detetu, napominjući da su su lekari primorani da donose teške odluke koje ne bi trebalo da budu deo njihovog posla.

Govoreći o humanitarnoj pomoći, Elder je naglasio da, iako je pomoć koja je nedavno ušla u Gazu bila značajna, ipak nije bila dovoljna

- Bilo bi dovoljno samo kad bi se ove kratke pauze i prekidi vatre produžili u trajni mir. Ne možemo misliti da će uništenje Gaze i ubijanje dece doneti mir regionu, to je kranje besmisleno - poručio je Elder, pozivajući na slanje dodatne pomoći koja bi bila isporučena tokom potpune obustave ratnih dejstava.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading