Split
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon što su prošlog meseca izbrisani brojni grafiti govora mržnje i antisemitizma, na splitskim Gripama ponovo su se pojavili u ponedeljak pa je reagovao Gradski kotar Gripe, čiji je predsednik Karlo Pilko, inače izabran na listi SDP-a, Možemo, Nove levice i HSU-a, pozvao građane da bez straha prijave počinitelje.

- Dragi sugrađani, nemojte se bojati da prijavite počinitelje ako su vam poznati jer ćemo samo na takav način, zajednički moći da rešimo ovaj problem. Ne zaboravite, uklanjanje svakog ovakvog natpisa ide iz vaših džepova, iako vi niste i ne možete biti krivi za frustracije pojedinaca. Prijavite počinitelje ili policiji (II. PP) ili u GK Gripe - stoji u pozivu upućenom građanima, piše portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Podsećaju da su prošlog meseca u nekoliko dana na prostorijama "Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Peper Split" na Gripama osvanule slične poruke s ustaškim simbolima, porukama mržnje i pretnjama.

Tek što su izbrisane istog dana slične su se pojavile i u centru Splita, gde su na spoljnom zgrade Hrvatskog fudbalskog kluba Split crvenim sprejom ispisane antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, pa na autobuskoj stanici u Vukovarskoj gde su nepoznati počinitelji napisali "Juden raus" uz stilizovano "U" s krstom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading