Taksa
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Turistička nadoknada za najjeftinija noćenja u apartmanima biće povećana sa 0,5 na 1,5 evra po noćenju, izvestili su grčki mediji, dok će nadoknada za noćenja u hotelima sa pet zvezdica biti podignuta sa četiri na deset evra po noćenju.

Micotakis je naveo da će prioriteti u planu brze pomoći biti „najbrža moguća mobilizacija za spasavanje života u katastrofama s kojima ćemo se suočiti u budućnosti, osiguravanje finansijskih sredstava i sveobuhvatan plan odbrane od klimatske krize“.

Grčki premijer takođe je rekao da vlada namerava da obezbedi 3,3 milijarde evra za sanaciju štete koju su proteklog leta izazvale poplave u Tesaliji. Novac bi trebalo da bude pribavljen iz fondova EU i iz budžeta.

Jake kiše početkom septembra izazvale su poplave u Tesaliji u kojima je stradalo 17 osoba. Uginulo je više hiljada životinja, dok su uništene kuće, putevi, mostovi, poljoprivredno zemljište i usevi. Grčku su ove godine ponovo poharali i veliki požari, zbog čega su u julu vlasti evakuisale oko hiljadu turista sa ostrva Rodos.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading