Čudovište iz Loh Nesa
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Čudovište iz Loh Nesa moglo bi da bude stvorenje zasnovano na algama, prema šokantnim rezultatima DNK testa.

Istražitelji su prikupili uzorke vode iz zaliva Borlum na čuvenom škotskom jezeru tokom najveće potrage za čudovištem iz Loh Nesa  u poslednjih 50 godina. Meti Vajls (49) i Aga Balinska (42) bili su deo istraživačkog tima.

Otišli ​​su na rano jutarnje kupanje u 6.30 i videli dve grbe i treći dodatak, verovatno glavu, u vodi. Snimili su fotografije i video zapise i podelili svoje nalaze sa grupom koja je osnovana da istražuje misterije jezera i koordinira potragu.

Producenti dokumentarnih filmova koji su radili na novoj TV seriji bili su tamo da zabeleže lov na Nesi kao finalnu sezonu svoje serije. Odlučili su da sakupe uzorke vode kako bi ih poslali na analizu eDNK. eDNK ili analiza DNK životne sredine je nova metoda umnožavanja tragova DNK koje je životinja ostavila u svom staništu, okruženju u kojem živi.

Uzorci su poslati u privatnu laboratoriju u Boulderu, Kolorado, SAD, koja je osnovana 2013. godine sa ciljem da pomogne drugim naučnicima da odgovore na ekološka pitanja sekvenciranjem DNK životne sredine.

Testovi su otkrili dve vrste algi, a stručnjaci tvrde da to sugeriše da je Nesi možda zasnovan na algama. TV voditelj i kriptozoolog Ken Gerhard je podelio: „Testovi su otkrili samo alge, što je naravno uzbudljiva vest ako uzmemo u obzir mogućnost da je Nesi ogromno čudovište od algi", prenosi Dejli star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading