POPLAVLJENA CRNA GORA Ugrožena i Hitna pomoć u Tivtu
Foto: Printscreen/Printscreen

Časovi u toj školi su skraćeni na 30 minuta, a đaci i deca vrtića, koji se nalazi u istoj zgradi, bili su primorani da idu na sporedan ulaz.

- Radnici Komunalnog Lim intervenisali su na magistralnom putu Bijelo Polje- Mojkovac u mestu Rakonje, kao i u naselju Pripčići. Na više lokacija radnici su otčepljavali šahte od peska i nanosa, te uklanjanju nanosa sa puteva - saopštili su iz  preduzeć “Komunalni Lim”.

Istakli su da će, ukoliko se padavine nastave ovih intenzitetom, biti ugrožene kuće i pomoćni objekti.

U toj severnoj opštini poplavljen je veliki broj imanja i voćnjaka, naročito pored Lima. Kuća jednog od meštana kod Automotoa poplavljena je od bujice koja se sliva u tom delu.

Voda preti i kućama u Malom polju, a uz kišu je u Bijelom Polju počeo da pada prvi sneg.

Zbog obilnih padavina i jakog nevremena koje je jutros zahvatilo Boku, poplavile su prostorije Hitne pomoći u objektu Doma zdravlja u Tivtu. Na terenu su vatrogasci koji pokušavaju da ispumpaju vodu.

I kompletna dežurna ekipa zaposlenih u Hitnoj pomoći angažovana je na spašavanju opreme i instrumenata i saniranju posledica poplave.

Na više mesta u gradu intervenišu i ekipe Komunalnog preduzeća Tivat koje čiste slivnike i otklanjaju začepljenja u obliku raznog materijala koje kiša i bujice nanose u odvodne kanale.

Zbog izuzetno loših vremenskih prilika danas se neće realizovati nastava u popodnevnoj smeni. Ovaj nastavni dan će se nadoknaditi, saopšteno je iz SMŠ „Mladost”. Zbog nevremena u školi nema struje, a posledično ni grejanja.

Poplavile su i prostorije Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju na Seljanovu, kao i podrumske i prizemne prostorije brojnih stambenih objekata i privatnih kuća, posebno u naseljima Kalimanj i Tomičići.

Zbog obilnih količina blata i zemlje koje nose bujice, zamućeno je i more u priobalnom pojasu.

Zbog nevremena i česte grmljavine došlo je i do problema na elektro mreži. Tako su neki delovi opštine, poput područja od Donje Lastve do Lepetana, već skoro sat vremena bez struje. Ekipe Elektrodistribucije Tivat su na terenu i pokušavaju da uspostave normalno napajanje celog konzumnog područja.

Obilne količine padavina uzrokovale su i plavljenje više saobraćajnica u Tivtu.

Jadranska magistrala kroz Tivat poplavljena je na više mesta od kojih je najkritičnije ono u useku u blizini benzinske pumpe Ina u Dumidranu. Potpuno pod vodom je i deo ulice u gradskoj lučici Kalimanj, gde voda na kolovoz izbija i kroz rupe na poklopcima šahtova prepunjenih odlivnih kanala.

Radio Rožaje prenosi da je nevreme praćeno jakom kišom zahvatilo tu opštinu, od juče u popodnevnim satima i da je trajalo tokom cele noći, što je uslovilo da se Ibar i gotovo sve njegove pritoke izliju iz korita.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading