Rat u Izraelu 2023
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Na početku klipa koji je objavljen na društvenoj mreži X (bivši Tviter) vidi se kako izraelski vojnici koračaju morskom obalom dok se sa leve strane vide uništene zgrade.

- Mornarica je izvela udare na Hamasova uporišta duž obale, uključujući stambenu zgradu iz koje su Hamasovi snajperisti otvarali vatru na kopnene snage - piše u postu.

U njemu se navodi i da je 7. oklopna brigada usmerila više vazdušnih napada u Pojasu Gaze tokom prethodne noći.

 

 

Mete su bila uporišta Hamasa iz kojih je otvarana vatra na trupe IDF.

Navodi se da su pripadnici pešadijske brigade Givati upali u Šeik Za'id u blizini Džabalije i uništlili veći Hamasovih osmatračnica.

- 14. oklopna rezervna brigada je upala na područje Beit Hanuna area, gde su otkrili skladište oružja unutar kuće. Snage padobranske brigade 202. bataljona sukobile su se s operativcima Hamasa u severnom delu Pojasa Gaze i ubili više njih - piše u postu.

Navodi se i da je oklopna rezervna brigada Harel napala Hamasovu tunelsku infrastrukturu na istom području, odakle su operativci otvarali vatru na izraelske trupe pre nekoliko dana.

Pored toga, 261. rezervna brigada otkrila je i uništila Hamasove operativce i oružje u zgradi u severnom delu Pojasa Gaze.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading