IZRAELSKI BRODOVI SU "LEGITIMNA META" Huti najavlju dalje akcije protiv plovila
Foto: Printscreen/Video

- Izraelski brodovi su za nas legitimne mete bilo gde...i nećemo oklevati da preduzmemo akciju, rekao je on za TV stanicu grupe Al-Masira.

Huti, koji su sebe proglasili delom „osovine otpora“ iranskih saveznika i zastupnika, takođe su lansirali seriju dronova i projektila ka Izraelu, prenosi Arab njuz.

Teretnim brodom "Galaxy Leader" pod zastavom Bahama, koji je u britanskom vlasništvu, upravlja japanska firma, ali ima veze sa izraelskim biznismenom Abrahamom „Ramijem“ Ungarom.

- Zaplena broda je samo početak, rekao je portparol Huta Mohamed Abdul Salam u nedelju u saopštenju objavljenom na platformi X (Tviter) i najavio nove pomorske napade dok Izrael ne zaustavi svoju agresiju na Gazu.

Brod koji je krenuo iz Turske u Indiju preusmeren je u jemensku luku Salif u provinciji Hodeida, saopštila je kompanija za pomorsku sigurnost Ambrei, napominjući da su među posadom bili Ukrajinci, Bugari, Filipinci, Meksikanci i jedan Rumun.

Izraelska vojska je rekla da je zaplena „veoma ozbiljan incident sa globalnim posledicama“, dok je američki vojni zvaničnik to nazvao „flagrantnim kršenjem međunarodnog prava“.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading