"TO ME JE UVEK UZNEMIRAVALO" Šolc najavio veliku promenu u Nemačkoj, ali šta će reći žene?
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemački kancelar Olaf Šolc otvoren je za eventualnu zabranu kupovine seksualnih usluga u Nemačkoj, što su od vlade u Bundestagu tražile opozicione stranke Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i Hrišćansko-socijalna unija (CSU).

Šolc je rekao da bi voleo da vidi dalja zakonska ograničenja kada je u pitanju prodaja seksualnih usluga i istakao da ona "nije prihvatljiva", niti da bi je trebalo posmatrati kao "nešto normalno", piše "Dojče vele".

"Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene, to je nešto što me je oduvek moralno uznemiravalo", naveo je nemački kancelar.

On je dodao da bi trebalo sagledati zakon i videti kako se prostitucija najbolje može suzbiti.

Stranke CDU i CSU podnele su zahtev za zabranu kupovine seksualnih usluga po tzv. nordijskom modelu.

Prema tom predlogu, podvodači i mušterije trebalo bi da budu kažnjavani, a bordeli zabranjeni. Istovremeno, prostitutke bi morale da bude zaštićene, kako bi im se omogućio lakši izlazak iz tog miljea.

Ranije je potpredsednica parlamentarne grupacije Demohrišćana (CDU/CSU) u nemačkom Bundestagu Doroti Bar pozvala na zabranu kupovine seksualnih usluga u toj zemlji.

Ona na taj način želi da pomogne hiljadama žena, da ih "zaštiti od nasilja i oslobodi zavisnosti od kriminalaca".

"Hitno nam je potrebna promena paradigme: zabrana kupovine seksualnih usluga u Nemačkoj. To bi de fakto zabranilo prostituciju - za dobrobit žena", rekla je Bar za "Bild".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading