policija
Foto: Printscreen/RTCG

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja policija je pretresa stan i kancelariju D. K. P., glavne inspektorke za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarke u Ministarstvu poljoprivrede.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u pretres krenula zbog sumnje da je u više navrata primila mito.

U istoj akciji, kojom rukovodi osnovna državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević, policija pretresa još jednog njenog kolegu, kao i dve osobe iz jedne cetinjske kompanije, za koje se sumnja da su ih podmićivale, pišu mediji.

"Vijesti" saznaju da su, po nalogu tužiteljke koji je prihvatio sud, u toku pretresi na više lokacija u Podgorici, a za sada je uhapšen N. Č.

Vlada Milojka Spajića na sednici održanoj pre osam dana imenovala je K. P. za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odeljenju za inspekcijski nadzor i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ta inspektorka od juna je pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položaj.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u "Vijestima" objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke K. P.

„Obaveštavam vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom objavljenih tekstova u medijima formiran predmet po službenoj dužnosti, tako da će se u daljem postupku utvrditi sve okolnosti koje se odnose na predmetni događaj“, kazali su tada iz ODT Podgorica.

Iz tog tužilaštva nezvanično je saopšteno da je predmet u izviđaju.

Predmet je formiran nakon što su "Vijesti"objavile da je K. P., navodno, od nadzornika na Skadarskom jezeru tražila da krivolovcima vrate čamac i opremu, kako joj majstor, inače rođak jednog od njih, ne bi začepio kanalizaciju krpom.

K. P. od juna je pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrebila službeni položaj.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u "Vijestima" ekskulzivno objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke K. P.

„Obaveštavam vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom objavljenih tekstova u medijima formiran predmet po službenoj dužnosti, tako da će se u daljem postupku utvrditi sve okolnosti koje se odnose na predmetni događaj“, kazao je tada rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

Nakon što je 9. novembra unapređena, iz tog tužilaštva nezvanično je saopšteno da je predmet u izviđaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading