Džastin Trudo
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dve osobe su uhapšene nakon što je oko 250 propalestinskih demonstranata opkolilo restoran u Vankuveru u kojem je večerao kanadski premijer Džastin Trudo u utorak uveče, saopštila je policija. 

Prema rečima portparola policije Vankuvera Stiva Adisona, 100 policajaca je raspoređeno da "rastera gomilu dok je Trudo ispraćen iz neimenovanog restorana u kineskoj četvrti". 

"Jedan policajac je hospitalizovan nakon što ga je demonstrant udario pesnicom. Policija je koristila tejzer da savlada 27-godišnjeg osumnjičenog, koji je i dalje u pritvoru. Drugi muškarac je uhapšen zbog ometanja policije, a kasnije je pušten", naveo je Adison. 

Na društvenim mrežama se pojavio video koji prikazuje kanadskog premijera kako beži iz restorana u Vankuveru, dok demonstranti pozivaju na prekid vatre između Izraela i palestinskih militanata u Gazi, uzvikujući "Sram vas bilo", "Džastin Trudo, ti finansiraš genocid", kao i da Trudo "ima krv na rukama".

Premijer je brzo napustio prostorije bez interakcije sa aktivistima.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading