PANIKA U SVETU ZBOG PROIZVODNJE RUSKOG ORUŽJA! Rusija i Indija zajedno prave ovo SMRTONOSNO ORUŽJE!
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Rosoboroneksport koji je ruski državni izvoznik oružja, pregovara sa indijskim kompanijama o zajedničkoj proizvodnji avionskog oružja za indijsko vazduhoplovstvo, objavila je u utorak ruska državna novinska agencija "RIA".

- Rosboroneksport sarađuje sa javnim i privatnim indijskim kompanijama kako bi organizovali zajedničku proizvodnju avijacionog naoružanja i integrisali ga u postojeću avijacijsku flotu Indije - prenela je "RIA" reči generalnog direktora Rosboroneksporta Aleksandra Mikejeva.

Nisu navedeni detalji o tome koje će indijske kompanije biti uključene u proizvodnju, niti kada će potencijalna proizvodnja početi. Rusija je najveći dobavljač oružja Indiji, a 45 odsto indijskog uvoza odbrane 2022. godine bilo je iz Rusije, prema ovogodišnjem izveštaju Stokholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI), prenosi "Jutarnji list".

Mikejev je rekao da su Rosoboroneksport i partneri iz Indije nabavili borbene avione Su-30MKI, tenkove, oklopna vozila i granate za indijsko Ministarstvo odbrane.

Indija i Rusija su početkom godine započele zajedničku proizvodnju automatskih pušaka Kalašnjikov AK-203.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading