NA KUĆNOM LEČENJU Dečko iz Rijeke kojem je otrovna mineralna voda spržila jednjak pušten iz bolnice
Foto: Stock/Foto: Shutterstock

Nakon što je proveo deset dana na lečenju u riječkom KBC-u, 19-godišnji mladić, kojem je 4. novembra teško povređen jednjak nakon što je pio iz kontaminirane bočice mineralne vode u riječkom kafiću, pušten je na kućno lečenje.

Ni on, ni njegova porodica ne žele da daju izjave za medije.

- Ne želimo davati nikakve izjave dok traje istraga. Trenutno nemamo nikakvih saznanja u kojoj je ona fazi, niti nas je iko od nadležnih kontaktirao ovih dana, ali očekujemo da hoće kad se sve okonča i budu imali rezultate - rekao je za 24sata član porodica nesrećnog mladića.

Iz policije potvrđuju kako je istraga i dalje u toku.

- Istraga traje i javnost će biti pravovremeno obaveštena kada budemo imali rezultate, ali budući da se radi o opsežnom postupku možemo očekivati da će on potrajati neko vreme - rekli su iz PU primorsko goranske.

Podsetimo, nedavno su objavljeni rezultati analiza boce iz koje je pio povređeni mladić.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirao povređeni po fizičko-hemijskim svojstvima poklapaju se sa tečnošću iz flaše aromatizovanog bezalkoholnog pića koja mu je servirana, dok je analizom utvrđeno da se radi o visoko alkalnim vodenim rastvorima (pH=13,6)", saopštila je policija.

"Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o deterdžentu i/ili odmašćivaču. Dalje, u 20 nespornih staklenih boca istog pića primljenih u originalnoj ambalaži utvrđeno je da sadrži providne tečnosti sa pH 3,5, što odgovara pH vrednostima ovih vrsta pića".

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading