Benjamin Netanjahu
Foto: EPA/EPA-EFE/ABIR SULTAN

En-Bi-Si njuz je ranije citirao zvaničnika američke administracije koji je potvrdio da se razgovara o potencijalnom dogovoru prema kojem bi oko 80 žena i dece koji su oteti mogli da budu pušteni, a da se zauzvrat oslobode zatvorene Palestinke i maloletni Palestinci osuđeni za terorizam.

Zvaničnik je naglasio da dogovor nije skroz izvestan i da Vašington razmatra sve opcije o oslobađanju talaca.

Hamas je oteo oko 240 ljudi tokom smrtonosnog napada na jug Izraela kada je ubijeno više od 1.400 ljudi, uglavnom civila u domovima i na muzilčkom festivalu.

Hamas je dosad pustio četiri civila, dok su jednog zarobljenog izraelskog vojnika oslobodile izraelske bezbednosne snage.

U današnjem intervjuu za En-Bi-Si, Netanijahu je bio oprezan nakon pitanja o pregovorima za oslobađanje talaca.

"Mislim da što manje kažem o tome, veće su šanse da će se oslobađanje dogoditi", rekao je Netanijahu, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelski premijer ponovio je svoj stav da vojni pritisak na Hamas povećava šanse da se oslobode taoci, dok SAD smatraju da humanitarno primirje povećava šanse za oslobađanje otetih.

"Slušamo da postoji predstojeći dogovor o taocima, na ovaj ili onaj način, ali smo shvatili da je sve to besmislica. Međutim, onog trenutka kada smo počeli kopnenu operaciju, stvari su počele da se menjaju", poručio je Netanijahu, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading