KOVAČ ODGOVORIO MILOVIĆU: Besprizorne laži i podmetanja pitomca Duška Golubovića i Mila Đuraškovića
Foto: Printscreen/Youtube

Reagovanje koje je Kovač dostavio Portalu "RTCG" prenosimo integralno:

“Povodom prijave koju je ministar pravde podnio SDT-u, koja je prije upućivanja tom organu najprije “slučajno” dospjela na Mportal, a kojom se targetiraju dvije službenice Ministarstva pravde i moja malenkost, ukazao bih na nekoliko činjenica.

Radonjić za "Adriu": Formiran predmet zbog brisanja Kurtija iz kaznene evidencije

Prije svega, pozivam SDT da što prije rasvijetli sve okolnosti predmeta navedenog u obraćanju Ministra pravde i time da svoj puni doprinos u borbi protiv zloupotreba službenog položaja, ili sa druge strane učine javnim besprizorne laži i podmetanja od strane pitomca Duška Golubovića i Mila Đuraškovića.

Pretpostavljam da je podnosiocu prijave ovo najveće profesionalno dostignuće nakon izigravanja povjerenja i “prodavanja” sopstvene stranke u sudskom postupku, te izrečenih prijetnji i uvreda bivšoj partijskoj koleginici na glavnom odboru svoje stranke. Stoga ne čudi količina pravne nepismenosti kojom ministar prijeti, u vidu ” vraćanja u kaznenu evidenciju”.

Upućujem ga da je Zakonom o upravnom postupku definisano u kojim slučajevima je moguće poništiti rješenje, te ga apsolutno ohrabrujem da u svakom slučaju kad nađe osnova to i uradi, a ujedno i savjetujem da u budućim slučajevima prije slične namjere to ne obznanjuje na ovakav senzacionalistički način jer time dovodi u pitanje nepristrasnost samog postupka i prava stranke u njemu.

Na kraju, pošto je prijavom obuhvatio dvije službenice Ministarstva pravde i moju malenkost, zaboravio je da prijavom pomene još dva lica, i to novog državnog sekretara Sretena Jakića koga je Vlada na predlog ministra juče izabrala, zato što je lično postupio po rješenju 12.06.2020. godine i obrisao lice iz kaznene evidencije, i sebe kao državnog sekretara u periodu od januara do maja 2022. godine jer nije provjerio zakonitost brisanja evidencije koje propuštanje činjenja meni spočitava”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading