"TO ĆE BITI BORBA SA ANTIHRISTOM" Dugin: Ako dođe do sukoba Zapada sa muslimsnakim svetom...
Foto: Printscreen

U Izraelu i Pojasu Gaze, dogodile su se dve katastrofe jedna za drugom: napad Hamasa na jevrejsku državu sa brojnim civilnim žrtvama i uzimanjem talaca, zatim izraelski uzvratni udari na Pojas Gaze, koji su bili višestruko veći po okrutnosti i broju civilnih žrtava, posebno žena i dece. Kopnena operacija izraelske vojske učinila je situaciju još katastrofalnijom, a broj ubijenih, uključujući decu, žene i starce, porastao je do nezamislivih razmera, piše ruski mislilac Aleksandar Dugin za "RIA Novosti".

"I jedno i drugo je grubo kršenje prirodnih prava ljudi, zločin protiv čovečnosti i ne može imati nikakvog opravdanja. Ali u isto vreme, principi "oko za oko" (lex talionis) koje je primenio Izrael doveli su do pravog genocida velikih razmera nad stanovništvom Pojasa Gaze, koje je već bilo prinuđeno da živi u monstruoznim uslovima tog koncentracionog logora", navodi Dugin.

Hamas je izvršio teroristički čin, kaže Dugin, a Izrael je odgovorio činom genocida u punom obimu, čime su se i jedni i drugi stavili van okvira zakona i prihvatljivih humanih metoda za rešavanje političkih protivrečnosti.

Muslimani ujedinjeni u borbi za svoje dostojanstvo

Događaji u Izraelu, napad Hamasa i izraelski genocid nad Palestincima otvorili su drugu liniju fronta. Sada je Zapad, bezuslovnom i jednostranom, pristrasnom (kao u Ukrajini) podrškom Izraelu, uprkos flagrantnoj prirodi zločina IDF nad civilnim stanovništvom Pojasa Gaze, ušao u fazu konfrontacije sa celim islamskim svetom. Tako je do izražaja došao još jedan pol – islamski. 

Suočen sa onim što Izrael radi u Pojasu Gaze, i na ostatku palestinskih teritorija, i imajući u vidu nepravde iz prošlosti prema palestinskom stanovništvu, oteranim u geta i rezervate na svojoj zemlji, islamski svet ne može a da ne shvati neophodnost da se ujedini.

Palestinski sukob danas ujedinjuje sunite, šiite, Turke, Irance i suprotstavljene strane unutrašnjih sukoba u Jemenu, Siriji, Iraku ili Libiji. Taj sukob direktno pogađa muslimane u Pakistanu i Indoneziji, Maleziji i Bangladešu, a ne ostavlja ravnodušnim muslimane koji žive u SAD i Evropi, Rusiji ili Africi. I naravno, Palestinci u Gazi i Zapadnoj obali, uprkos svojim političkim razlikama, danas su ujedinjeni u borbi za svoje dostojanstvo.

Izrael je, kao i Ukrajina, samo zastupnik zapadne hegemonije, arogantan i okrutan, ne preza od bilo kakvih zločina, rasističkih govora i postupaka, koji su samo instrumenti velike geopolitike – geopolitike unipolarnog sveta. 

Dugin je podsetio na nedavnu izjavu ruskog predsednika, kada je govorio o paucima koji pletu svetsku mrežu neprijateljstva i razdora, rekavši da je Putin posebno mislio na globaliste i njihovu kolonijalističku taktiku "zavadi pa vladaj". 

Zapad ušao u rat sa islamom

Sukob u Pojasu Gaze (šire u Palestini u celini) je direktan izazov za čitav islamski svet, islamsku civilizaciju. Ne bilo kom određenom narodu, pa čak ni samo Arapima kao kolektivu. 

Zapad je, naime, ušao u rat sa islamom kao takvim. Gotovo svi lideri to savršeno razumeju: od Salmana Abdul-Aziza Al Sauda, do Erdogana, od ajatolaha Hamneija, do vođstva Pakistana, od Tunisa do Bahreina, od selafija i vehabija do šiita i sufija. 

Politički protivnici u samoj Palestini, u Siriji, Libiji, Libanu, šiiti i suniti sada moraju da brane svoje dostojanstvo, da dokažu da su muslimani nezavisna suverena civilizacija koja neće dozvoliti da se prema njoj tako postupa.

Erdogan je zapretio Zapadu džihadom i podsetio na krstaške ratove, međutim, to je veoma loše poređenje.

"Savremeni globalistički Zapad nema ničeg zajedničkog sa hrišćanskom civilizacijom. Pre mnogo vekova, Zapad je raskinuo veze sa hrišćanskom kulturom i stao na stranu materijalizma, ateizma i individualizma. On je antihrišćanska pojava, i ne nosi nikakav krst ni na sebi ni u sebi. Izrael je jevrejska i sekularna država, zapadna, i sigurno nema ničeg zajedničkog sa hrišćanstvom. Stoga, ako se muslimanski svet sudari sa Zapadom, to neće biti sudar sa civilizacijom Hrista, već sa civilizacijom Antihrista, Dedžala", zaključuje Dugin.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading