KRALJEV GOVOR U PARLAMENTU, POSLE 70 GODINA Čarls III obećao da će suzbiti kriminal
Foto: EPA/EPA

U govoru je najavljeno više zakona za povećanje policijskih ovlašćenja i borbu protiv „digitalnog kriminala“.

U prvom Kraljevom govoru posle više od 70 godina, 74-godišnji Čarls je rekao: „Biće podnet predlog zakona koji će obezbediti strože kazne za najteže prestupnike i povećati poverenje žrtava. Moji ministri će uvesti zakone koji će osnažiti policijske snage i sistem krivičnog pravosuđa da spreče nove ili složene zločine, kao što su digitalni kriminal i seksualno zlostavljanje dece".

Čarls je još rekao rekao: „Uticaj Kovida i rata u Ukrajini stvorili su značajne dugoročne izazove za Ujedinjeno Kraljevstvo. Zato je prioritet moje Vlade da donese teške, ali neophodne dugoročne odluke da se ova zemlja promeni na bolje".

Rekao je da je administracija premijera Rišija Sunaka fokusirana na „povećanje ekonomskog rasta i očuvanje zdravlja i bezbednosti Britanaca za generacije koje dolaze“. 

Kriminalci koji odbiju da se pojave na saslušanju o izricanju kazne takođe se suočavaju sa još 24 meseca zatvora prema novim vladinim planovima.

Premijer Riši Sunak, izjavio je da deli njegovu „viziju kako izgleda bolja Britanija“ dok najavljuje strože zatvorske kazne za seksualne prestupnike.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading