medicinska sestra
Foto: Printscreen/Facebook

Heder Presdi (41) iz Pensilvanije navodno je priznala da je pokušala da ubije 19 pacijenata toksičnim dozama insulina u pet različitih staračkih domova.

Žena je uhapšena u maju, a tada je izjavila da je pokušala da ubije više od desetoro ljudi, navodi Fox News.

 -Presdi je optužena da je navedenim pacijentima dala prevelike količine insulina, od kojih su neki dijabetičari, dok drugi nisu bili. Umrlo je 17 pacijenata o kojima se medicinska sestra brinula u staračkim domovima - navodi se u saopštenju za javnost državnog tužioca Pensilvanije.

U optužnici za ubistvo su navedene dve tačke od čega je 17 za pokušaj ubistva, a 19 za zanemarivanje pacijenata. Navodne žrtve su bile stare od 43 do 104 godine.

Inače, Heder je ranije radila kao veterinarska tehničarka i bavila se uspavljivanjem životinja, a u staračkom domu se zaposlila kako bi dežurala noću kada nema dovoljno medicinskog osoblja.

Navodno, žena je davala pacijentima insulin tokom noći, a ukoliko bi posumnjala da ta doza nije dovoljna da ih ubije, dodavala je još kako bi osigurala njihovu smrt.

U rehabilitacionom centru Belair je radila od aprila 2021. do februara 2022. godine kada je pet pacijenata preminulo, dok je do januara 2023. godine radila u Sunivju gde su umrle četiri osobe. Osoblje u Sunivjuu je navelo u izjavi za policiju da je Heder često umela da kaže da pacijenti "treba samo da umru".

- Teško je poverovati da jedna medicinska sestra ovako brine o svojim pacijentima i da želi da im svesno i namerno naškodi - istakla je tužiteljka Mišel Henri.

Presdi je optužena u četvrtak i zadržana bez kaucije u okviru zatvorskog okruga Batler.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading