Tunel
Foto: Printscreen/Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Naime, crnogorski istražitelji i dalje vode istragu protiv osumnjičenih za kopanje tunela dugog 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do Višeg suda gde je provaljen depo u kome se čuva dokazni materijal protiv osumnjičenih.

Krađa je, podsetimo, otkrivena 11. septembra, a istragom je utvrđeno da je više lica učestvovalo kao deo kriminalne grupe koja je navodno radila po nalogu kavačkog klana.

- Saslušane su dve službenice koje su zaposlene u krivičnoj pisarnici Višeg suda u Podgorici, do čijeg depoa je prokopan tunel, vlasnik kombija koji su koristili osumnjičeni, a koji je kasnije pronađen u mestu Botun, i taksista koji je prevozio jednog od osumnjičenih - navodi Dan i dodaje:

- Službenice suda opisale su kako je otkriveno da je depo obijen i da je prokopan tunel do tog skladišta stvari koje su zaplenjene od osumnjičenih, kao i dokaza iz predmeta koji se vode pred Višim sudom.

One su navele da je jedan od zaposlenih u sudu spornog dana video otvorena vrata od prostorije depoa i unutra razbacane predmete. To mu je bilo čudno, pa je obavestio nadležne iz suda.

tunel

Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

 

 

- Odmah je bilo jasno da se radi o obijanju depoa, o čemu su obavešteni policija i tužilaštvo. Policija je izašla na lice mesta, a nakon toga je počeo popis kako bi se utvrdilo šta od dokaza iz depoa nedostaje. Dok su radile popis, jedna od radnica se požalila da joj je hladno i da joj smeta promaja. To je drugima bilo sumnjivo, budući da na prostoriji depoa nema prozora ni drugih ulaza - navodi Dan:

- Onda su počeli da pomeraju police sa predmetima kako bi utvrdili šta se dešava. Tada je otkrivena rupa u zidu, odnosno tunel koji je prokopan od stana iz obližnje zgrade.

Prema njihovim navodima, iskaz je dao i muškarac iz Nikšića koji je prodao kombi koji su osumnjičeni koristili, a koji je policija naknadno pronašla u mestu Botun.

- On nije znao po imenima osumnjičnjih da prepozna lice kojem je prodao vozilo. Kada su mu pokazane fotografije svih osumnjičenih, za jednu osobu, državljanina Srbije koji je u bekstvu, nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li je on ta osoba. Saslušan je i taksista koji je jednog od osumnjičenih prevezao do Bijelog Polja - pišu lokalni mediji.

Naredbom o sprovođenju istrage, kao osumnjičeni da su učestvovali u kopanju tunela, obuhvaćeni su Lozničani Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su i dalje u bekstvu, i njihov sugrađanin Vladimir Erić (32), koji je uhapšen u Švedskoj i čeka se odgovor o njegovom eventualnom izručenju Crnoj Gori. Iza spuških zidina trenutno se nalaze osumnjičeni Predrag Mirotić, Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Naredbom je obuhvaćeno i više osoba na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

Osumnjičeni su nakon hapšenja negirali krivicu, a Baćović tvrdi da je stan iz kojeg je prokopan tunel iznajmila jer joj je obećano da će tu biti otvoren salon venčanica u kojem će ona raditi. Da je prokopan tunel, kako tvrdi, saznala je nakon objavljivanja te informacije u medijima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading