BELA KUĆA SAOPŠTILA IZRAELU NAJGORE MOGUĆE VESTI! Šok odluka Bajdena!
Foto: Alo/shutterstock

Kancelarija za upravljanje i budžet Bele kuće naglasila je da ovaj predlog zakona sadrži pristrasnost kroz podršku samo Izraelu i ne uspeva da odgovori na trenutnu situaciju,  jer izostavlja humanitarnu pomoć za stanovništvo Gaze i pomoć Ukrajini i saveznicima u Indo-Pacifiku, prenosi portal Hil.

Saopšteno je da će američki predsednik staviti veto na ovaj dokument ako ga usvoji Kongres, jer bi „neuspeh u podršci Ukrajini“ poslao „strašan signal Rusiji i ostatku sveta o rešenosti“ američkih vlasti.

- Ovaj zakon je loš za Izrael, za region Bliskog istoka i za našu sopstvenu nacionalnu bezbednost - saopštila je Bela kuća.

U saopštenju OMB-a od utorka se navodi da će administracija nastaviti da radi sa zakonodavcima u Kongresu na postizanju sporazuma o dodatnom zahtevu koji je ranije ovog meseca podnela Bela kuća.

Paket koji su predložili republikanci u ponedeljak obezbeđuje 14,3 milijarde dolara pomoći Izraelu u borbi protiv Hamasa, militantne grupe koja kontroliše Gazu i izvela je prekogranične napade 7. oktobra, u kojima je poginulo oko 1.400 Izraelaca.

Bela kuća je prošle nedelje podnela zahtev za dodatno finansiranje nacionalne bezbednosti u iznosu od oko 106 milijardi dolara, koji uključuje novac za Izrael i Ukrajinu, koja se bori protiv ruske okupacije, kao i sredstva za Indo-Pacifik, humanitarnu pomoć i mere potrebne za bezbednost granica SAD.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading