"TRI METKA U VAZDUH, ČETVRTI U ČELO!" Jezivo NAREĐENJE Kadirova! (FOTO)
Foto: AP

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, prokomentarisao je antisemitske nemire na aerodromu u Mahačkali.

On je pozvao snage bezbednosti da odmah uhapse podstrekače nereda, a ako osoba ne odgovori na tri pucnja upozorenja, da im pucaju u čelo, prenosi ruska državna novinska agencija RIA novosti.

- Ako imamo makar jednu osobu koja učestvuje u neovlašćenoj pobuni, zatvorite je i zatvorite. Ili ispalite tri metka upozorenja u vazduh i nakon toga, ako se ne pridržava zakona, ispalite četvrti hitac u čelo. Neće više učestvovati. Ovo je moje naređenje - rekao je on na sastanku predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Nacionalne garde Rusije.

U nedelju, u Mahačkali, lokalni stanovnici provalili su na aerodromsku pistu nakon dolaska leta iz Tel Aviva. Prijavljeno je da su tražili izraelske državljane koji su stigli, a takođe su proveravali automobile koji su napuštali to područje.

Prema podacima Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za Severno-kavkaski federalni okrug, privedene su 83 osobe. Pokrenut je i krivični postupak u vezi sa masovnim neredima. Kadirov je naglasio da je Čečenija uspela da spreči incidente poput antisemitskih nemira u Dagestanu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading