čamac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čovek je spašen nakon što je dve nedelje bio izgubljen u okeanu na malom splavu.

Mornar je brzo ostao bez zaliha i uplašio se za svoj život. Srećom, uspeo je da preživi hvatajući divljeg lososa. Neimenovani muškarac pronađen je kako pluta u Tihom okeanu u četvrtak uveče (26. oktobra). Spasili su ga ribari.

Dve nedelje ranije nestao je na ribarskom brodu „The Evening“ nakon što je 12. oktobra napustio Vašington, SAD. Čamac je trebalo da se vrati do 15. oktobra.

Američka obalska straža počela je da traži čamac, ali nakon pretraživanja 14.000 kvadratnih milja okeana nije bilo traga. U sredu su napori obustavljeni. Sledećeg dana njega su pronašli na splavu za spasavanje ribari. Dvojica spasilaca identifikovana su kao Džon i Rajan Plejm.

U razgovoru za lokalne medije, oni su objasnili da su splav za spašavanje uočili u okeanu nakon što je muškarac ispalio raketu u slučaju nužde. Rekli su: „Povukli smo ga na brod. On me je snažno zagrlio i bilo je emotivno”.

Kada je muškarac bio konačno bezbedan na brodu, ispio je tri boce vode i pojeo obilan doručak. Objašnjavajući da je preživeo hvatajući lososa na splavu. „Bio je prilično gladan, jadnik“, rekao je Džon. Kontaktirali su vlasti i kanadska obalska straža je čoveka prevezla na obalu.

Kako se saznaje, on je u stabilnom stanju, prenosi Dejli star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading